Vraag de dr.

Home/Vraag de dr.
Vraag de dr.2019-12-08T15:05:19+00:00

Vraag de dr.

Heb je een specifieke vraag over

  • stress / overspannen zijn / burn-out
  • symptomen van stress
  • oorzaken van stress
  • stress verminderen & rustiger leven

Stel ze dan (uiteraard gratis) aan onze dr.* Marlies van Meenen en krijg antwoord per mail. Vragen die we interessant vinden voor de bezoekers, kunnen we hier plaatsen. Anoniem uiteraard en persoonlijke details weggehaald.

Vragenformulier

‘Deze website wordt beveiligd tegen spam door middel van reCAPTCHA en daardoor zijn de Google Privacy Policy and Terms of Service van toepassing.’

Meest gelezen

Vraag en antwoord

Onze dr.*

Mijn naam is Marlies van Meenen.

Opleiding Ik heb psychologie (propedeuse) en geneeskunde (master + artsexamen) gestudeerd. Ik heb jaren als arts gewerkt, en focus me nu op medische wetenschappelijk onderzoek en op het opleiden van nieuwe zorgprofessionals. In 2013 ben ik gepromoveerd op de universiteit van Amsterdam, vandaar de titel dr. (afkorting van doctor). Ik heb ook op de opleiding tot epidemioloog gevolgd, wat betekent dat ik geschoold ben in het voorkomen van ziektes en het bestuderen van risicofactoren.

Daarnaast heb ik een didactische aantekening, zodat ik les mag geven op hogescholen. Het is wel duidelijk dat mijn interesse ligt in lichamelijke en geestelijke gezondheid, en het voorkomen van ziektes door het verminderen van risicofactoren.

Arts niet-praktiserend 

Na jaren als arts te hebben gewerkt en ook 1 jaar in opleiding was tot medisch-specialist, wilde ik graag meer tijd besteden aan mijn gezin. Daarom ben ik nu arts niet-praktiserend (wat betekent dat ik geen patiënten meer zie en niet meer ingeschreven sta in het BIG-register). Mijn passie ligt bij onderwijs en onderzoek en dan vooral op het gebied van het voorkomen van aandoeningen .

Stress

Als arts en ook als onderzoeker zag ik het steeds weer: de invloed van ‘hoe je in je vel zit’ op het lichaam en andersom. Het is bekend dat bij stress chronische ziekten verergeren, en dat langdurige stress slecht is voor hart- en bloedvaten. Daarom is het zo belangrijk om stress te verminderen.

Binnen de geneeskunde ben ik gewend om iedere patiënt als individu te benaderen. Op deze website doen wij dat ook: wij bespreken veel oorzaken van stress (zoals omstandigheden in je leven, of bepaalde persoonlijkheid) die voor jou van toepassing zijn. Hierdoor vind je altijd advies op maat, precies op jouw situatie gericht.

∗ = De informatie op deze pagina is bedoeld als algemene richtlijn, maar vervangt geen medisch advies door een (huis)arts of psycholoog. Lees ook onze disclaimer.

Meest gelezen

Nieuwsbrief

informatie stress betrouwbaar

Weg met stress, wijzer door informatie op maat 

Betrouwbare informatie over stress, geschikt voor jouw situatie