Over ons – Informatie en contact

Wij zijn Marlies en Teun van Meenen, de oprichters van Stresswegwijzer. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat stress inmiddels beroepsziekte nummer 1 is. Wij zien in ons eigen werk en in onze omgeving wat voor impact stress heeft op mensen. Daarom willen wij zoveel mogelijk mensen met stressklachten helpen, om de gezondheid en het welbevinden te verbeteren.

We zijn allebei werkzaam in het hoger onderwijs. Marlies is afgestudeerd arts (momenteel arts niet praktiserend) met affiniteit voor psychologie en heeft de opleiding tot epidemioloog gevolgd. Marlies heeft als arts op verschillende afdelingen in het ziekenhuis gewerkt. Hier heeft Marlies gemerkt dat patiënten met stress meer klachten hebben, en hoe slecht een stressvol leven is voor de gezondheid op de langere termijn. Marlies is sinds enkele jaren werkzaam als docent en onderzoeker in het Hoger Onderwijs. Hierdoor is zij goed bekend met het effect dat stress op studenten heeft.

Teun is afgestudeerd econoom en opleidingsmanager in het Hoger Onderwijs. Hij heeft met zijn 15 jaar ervaring in management veel kennis opgedaan over het omgaan met stressklachten, overspannenheid en burn-out op het werk. Hij is goed bekend met de werkwijze rondom ziekmelding, bedrijfsartsen, UWV. Ook weet hij hoe werknemers succesvol kunnen re-integreren.

Door ons werk zien wij het grote effect van stress op de gezondheid en het welbevinden. Om stress te verminderen, is het belangrijk om te weten wat de oorzaak van stress is en hoe je deze oorzaken kunt aanpakken. Daarom willen wij mensen met stress voorzien van betrouwbare informatie over stress. Geen one size fits all, maar informatie specifiek geschreven voor verschillende oorzaken van stress.

Door onze specifieke informatie per oorzaak, kun je de oorzaak of oorzaken van jouw stress bij de bron aanpakken. Hiermee voorkom je dat je overspannen wordt, of dat je een burn-out krijgt. Met investeren in stressreductie doe je jezelf dus een groot plezier.

Mocht je al overspannen zijn of een burn-out hebben, dan hebben wij up-to-date informatie, gebaseerd op de nieuwste richtlijnen van (huis)artsen en meest recente protocollen bij bedrijfsarts en UWV. Ook beschrijven we uitgebreid jouw rechten en plichten. Want al zal het niet altijd zo voelen, met de juiste informatie en begeleiding kun je echt weer herstellen.

Stresswegwijzer is onafhankelijk. Wij zijn geen behandelaar / coach / psycholoog / psychologen-collectief en hoeven wij niet naar onszelf te verwijzen. Wij kunnen hierdoor contacten met de beste experts op stress & burn-out gebied onderhouden.

Disclaimer

Dit is een informatieve site, met algemene informatie. Wij geven geen persoonlijk (medisch) advies. De inhoud is niet bedoeld als vervanging van professioneel medisch advies.

De adviezen zijn niet gericht op 1 specifieke medische situatie van de bezoeker of zijn of haar omgeving. Dit betekent dat je geen diagnose kunt stellen met de informatie die je op deze website vindt. Ook kun je niet vaststellen welke behandeling of therapie je (mogelijk) nodig hebt. De adviezen zijn geen medisch advies. De informatie op deze site is niet bedoeld als vervanging voor diensten / informatie / behandeling / therapie van psychologen / psychotherapeuten / psychiaters / artsen / huisartsen / medisch specialisten en andere (para) medische beroepen.

In geval van klachten, symptomen, ziekte of vermoeden hierop: raadpleeg de (huis)arts of behandelend zorgprofessional. Stel een bezoek aan de (huis)arts, of behandeling, niet uit vanwege de (online) gelezen informatie. Het gebruiken of toepassen van de informatie op deze site valt volledig onder de eigen verantwoordelijkheid en risico van de bezoeker. Met andere woorden: het gebruik van informatie op Stresswegwijzer.nl en eventuele beslissingen, die je op basis van die informatie neemt, is voor je eigen verantwoordelijkheid.

Copyright

Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door printouts, kopieën, of op welke andere manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Coniciet V.O.F.

© 2018 Coniciet V.O.F.

Contactinformatie

Coniciet V.O.F.
Handelsnaam: stresswegwijzer.nl / stresswegwijzer.be

E-mailadres: info@stresswegwijzer.nl
KvK-nummer: 70704066
Btw-identificatienummer: NL858428672B01

Meest gelezen

Vraag de dr.

Nieuwsbrief

informatie stress betrouwbaar

Weg met stress, wijzer door informatie op maat 

Betrouwbare informatie over stress, geschikt voor jouw situatie